Starten för 1-1-satsningen i Katrineholms grundskolor

Måndagen den 25 januari är en dag som många av oss har sett fram emot. Dagen blir startskottet för Katrineholms grundskolors digitala resa mot 1-1. Dagen är uppdelad i tre delar – inspirationsföreläsning, utdelning och utbildning/workshop.

Inspirationsföreläsning med Johan Lindström

Föreläsning om hur digitaliseringen påverkar samhället, hur arbetslivet förändras och vad det betyder för oss som jobbar i skolan. Studier visar att hälften av de yrken som finns i dag kommer att försvinna inom de närmsta 15 åren. Vad ska vi i skolan förbereda eleverna för om en stor del av dagens jobb inte finns i morgon? Johan Lindström berättar konkreta exempel som visar hur långt utvecklingen har nått idag samt kopplar detta till skolans värld och hur vi bör förhålla oss till detta.

Johans bakgrund

Johan Lindström har jobbat i grundskolan i Sollentuna i tio år som lärare i matematik, NO, teknik och Idrott och hälsa samt i sju år som biträdande rektor. I våras lämnade Johan skolan för jobbet som utbildningsansvarig på Caperio Skolpartner. Mycket av Johans tankar kring skolan hämtas från hans tid som elitseriespelare och tränare i volleyboll.

Utdelning av Mac-datorer

Utan påskrivet avtal, ingen dator.

Grundutbildning 2 timmar

Grundutbildning där lärarna får bekanta sig med Mac-datorn som sitt nya arbetsverktyg.

  1. Få igång din dator och gör de inställningar som behövs
  2. Genomgång av några viktiga saker som skiljer en Mac från en PC
  3. Kort visning av programmen Pages, Keynote och iMovie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *